Sorszámkiadó

Ezt a kijelzőt ott indítsa el, ahol a sorszámkiadás történik.

  • A kijelző a beállításokban beállított sablonnak megfelelően jelenik meg.
  • Valamennyi nem felfüggesztett folyamat látható ahol nincs időablak beállítva, illetve ahol az aktuális időpont beleesik a beállított időablakba.
  • A folyamatok a beállított folyamat csoportoknak megfelelőn látszanak, azaz ha egy folyamathoz be van állítva egy folyamat csoport, akkor a folyamatcsoport gombja látszik, amire ha kattintanak, a folyamat csoport folyamatai is feltűnnek.
  • A sorszámtépő kijelző tetején a beállításokban található "Sorszámkiadón futó képek" -nél kiválasztott galéria látható.
  • Amennyiben az időpont foglalást engedélyezte, a legalsó választható opció a foglalásom van.

Sorszám húzás menete

A sorszámhúzón a megfelelő folyamat kiválasztásakor a rendszer beállításainak megfelelő módon történik a sorszám kiadása:

Hagyományos sorszám kiadás totemmel vagy helyi számítógéppel

Amennyiben a beállításokban nem választotta ki, hogy nevet meg kell adni, és kiválasztott, hogy nyomtatni szeretne, akkor a folyamat gomb lenyomása után a kijelzőn megjelenik a sorszám képe, majd a nyomtató kinyomtatja a sorszámot.

A nyomtatásról...

Ahhoz, hogy sorszámot tudjon nyomtatni, szüksége lesz egy blokk nyomtatóra. Léteznek kijelzővel egybeépített megoldások (un. obeliszk) ám ezek rendkívül drága megoldások, és rendszerünk kifejezett célja, hogy mindenhova megfizethető megoldást nyújtson.

Mi azt javasoljuk, (mint a legolcsóbb megoldás - ha mindenképpen nyomtatni szeretnének) hogy vagy a recepción a meglévő számítógépre helyezzék ki a nyomtatót, ahol a recepciós a folyamatot megnyomva ki tudja adni a sorszámot. Vagy helyezzenek ki egy mini PC-t érintő képernyővel, (vagy all-in-one pc-t) és erre csatlakoztassák a nyomtatót. Ez a mini PC használható lesz egy másik rákötött monitorral a sorszám kijelzésére is (amennyiben az all in one pc- is kezel külső monitort, az a megoldás is tökéletes és gazdaságos).

Sorszám kiadás nyomtatás nélkül

Sorszámok kiadása név megadásával

Ha azt a megoldást választja, hogy nevet meg kell adni, akkor a folyamat gomb megnyomása után felugrik egy ablak ahol az ügyfél megadhatja nevét. Illetve ezt szokás még a rendelésszám megadásához is használni.
Ebben az esetben a sorszám szólításakor a megadott név is megjelenik a kijelzőn, illetve amennyiben a nyomtatást is választotta, a sorszámra a név nyomtatásra kerül. Ha mindenképpen szeretne nyomtatni akkor kérem olvassa el a fenti "nyomtatásról" szóló részt. Amennyiben nem szeretne fizikai sorszámot nyomtatni, és az ügyfeleit inkább név vagy rendelésszám alapján szólítaná a kijelzőn, akkor ehhez a módhoz elég egy tabletet kihelyeznie a sorszám kiadásához.

Nevet sem kell megadni, az ügyfél megjegyzi a sorszámát

Se nevet nem kell megadni se nyomtatni nem szeretnének, akkor egy sima tablet kihelyezésével a folyamat gomb megnyomása után a képernyőn 3 másodpercig látható a sorszám. DE EZT A VERZIÓT KÖVETHETETLENSÉGE MIATT NEM JAVASOLJUK. Erre a verzióra is tökéletes a QR kódos sorszám variáció. Amelyről külön is olvashat.

QR kódos sorszámhúzás

A qr kódos sorszámhúzás teljesen kiváltja a hagyományos infrastruktúrát és csak egy kinyomtatott A4-es lapra lesz szüksége. A QR kódos sorszámhúzásnak külön fejezetet szenteltünk

Időpontra érkezettek kezelése.

Amennyiben egy időpontra érkezett ügyfél megérkezik, a sorszám húzó terminálon az "Időpontra érkeztem" lehetőséget kell válassza. Ekkor a felugró ablakban az ügyfél megadja a foglaláskor saját maga által meghatározott azonosítót, majd a rendszer leellenőrzi, hogy megfelelő időpontban érkezett e (+-1 óra a foglalt időponttól) Majd kiadja a sorszámot. Amennyiben a foglalási azonosító illetve az érkezés nem megfelelő a rendszer erről tájékoztatja az ügyfelet.

Az időpontra érkezett ügyfeleket a Pult terminálon a rendszer külön jelzi, a foglalt időponttal illetve, hogy az aktuális idő hány perccel tér el attól (Hány perce vár a foglalt időponthoz képest)

yos.hu egyedi adatbázis rendszerek, folyamat automatizálás